Телешко варено в гювеч

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Телешко варено в гювеч
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Най-лесната и вкусна рецепта за телешко варено, която ни е попадала скоро"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г - 1 кг
  • червено вино - 100 мл
  • картофи - 5 големи картофа
  • моркови - 3 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • сол - на вкус
  • олио - 50 мл
  • целина - за поръсване или декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на кубчета.

Картофите, лукът и морковите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета.

В голям глинен съд (гювеч) се слагат месото, зеленчуците, всички подправки и червеното вино. Долива се вода, колкото вие желаете, но съобразете, че не трябва да се пълни догоре глиненият съд!

Сложете капак на съда и поставете в студена фурна. Печете на умерено силна температура около 2 часа и половина. Изключете фурната и оставете ястието да се доготви на тих огън.

По този начин сготви телешко варено 18-годишният ми син - много лесна технология с отличен резултат!

Сервирайте горещо с листенца целина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: