Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Румънско зеле с домати и подправки

Румънско зеле с домати и подправки

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162125002
Румънско зеле с домати и подправки
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
18/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Оставяме на вас да прецените дали Румънското зеле е по-вкусно от родното зеле"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1 средна глава
  • домати - 1 кг узрели
  • лук - 1 глава зрял
  • сол - 1 с.л. (без връх)
  • черен пипер - 1 ч.л. (без връх)
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. с връх
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зелката и я режем на тънки ивички. Обелваме лука и го режем на квадратчета. Измиваме доматите и ги обелваме, след което ги настъргваме на ренде.

В купа омачкваме зелето със следните подправки - сол, черен и червен пипер.

В дълбока тенджера сипваме олиото и загряваме мазнината. Сипваме нарязания лук и бъркаме за 1-2 минути.

Добавяме овкусеното зеле и водата. Оставяме да се вари 5 минути под капак.

След това добавяме доматите и дафиновия лист. Варим за още 5 минути и сипваме в широка тенджера.

Печем в загрята фурма на 180 градуса за 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: