Начин на приготвяне
Сложете кафето/млякото/сметаната в съд на водна баня и натрошете в него шоколада. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи почти докрай. Снемете съда и бъркайте, докато всичко напълно се хомогенизира. Добавете ликьора и оставете леко да се охлади.
Отделно разбийте яйцата с 3 с.л. вода и захарта, докато се смесят. Прехвърлете купата на водна баня и бъркайте още, докато се сгъсти, но внимавайте да не сготвите яйцата.
Температурата на водата долу трябва да достигне 71 градуса, след което махнете разбитите яйца. Продължете да разбивате с миксер, докато се получи пухкав и гладък крем.
Смесете около 1/4 яйчена смес внимателно с шоколада, след което прибавете постепенно шоколада в яйчената смес. Бъркайте леко и внимателно, докато шоколадовият мус се хомогенизира. Разсипете го в подходящи десертни чашки и го оставете за час в хладилника преди да поднесете.