Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Задушена конска кайма с чушки, моркови и броколи

Задушена конска кайма с чушки, моркови и броколи

ИлиянаИлияна
Новак
11
Задушена конска кайма с чушки, моркови и броколи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Може да ни наречете страстни почитатели на конете, когато те са под формата на задушена конска кайма с чушки моркови и броколи"

Необходими Продукти

  • конска кайма - 450 г
  • ориз басмати - 130 г /предварително сварен/
  • чушки - 2 средно големи
  • броколи - 6 - 7 парчета /от замразен пакет/
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 - 2 лави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • соев сос -
  • зехтин - 12 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме лука на ренде, наситняваме моркова и чушките, пресоваме чесъна.

В тиган с незалепващо покритие слагаме 1-2 с.л. зехтин, добавяме настъргания лук и пресования чесън, задушаваме ги заедно за 1 мин и добавяме към тях чушката и моркова с щипка сол.

Когато омекнат, добавяме каймата към тях и задушаваме, при полуготовност на каймата добавяме подправките и след това броколите.

Накрая, когато всичко е готово, добавяме ориза да се овкуси с останалите продукти и ястието е готово. БОН АПЕТИ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: