Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Ориз с броколи и кайма по тайландски

Ориз с броколи и кайма по тайландски

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598276
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ориз с броколи и кайма по тайландски
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
26/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ако го приготвите, чувствайте се свободни да ни поканите на обяд, няма да ви откажем!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч
  • соев сос - 1/3 ч.ч,
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • чили - 1 с.л. или на вкус
  • олио - 1 с.л.
  • говеждо месо - 500 г смляна кайма
  • броколи - 300 г
  • зелен лук - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориз с броколи и кайма по тайландски за почитателите на екзотична кухня.

Нарежете на ситно младия лук. Изстискайте чесъна. Настържете джинджифила на ситно.

Накъсайте броколите.

Сварете ориза в две чаши подсолена вода и оставете настрана.

Изплакнете и оцедете, ако желаете.

В малка купа смесете соевия сос, меда, чесъна, джинджифила, оцета и чилито.

Запържете каймата в загрято олио, за да промени цвета си, за около 6-7 минути.

Когато месото се запържи, изцедете излишната мазнина, добавете броколите, лука, ориза и сместа със соевия сос.

Разбъркайте добре и оставете на огъня за още 4-5 минути, за да омекнат броколите.

Поръсете със сусам и сервирайте веднага ориза с кайма, вдъхновен от тайландската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: