Начин на приготвяне
Ориз с броколи и кайма по тайландски за почитателите на екзотична кухня.
Нарежете на ситно младия лук. Изстискайте чесъна. Настържете джинджифила на ситно.
Накъсайте броколите.
Сварете ориза в две чаши подсолена вода и оставете настрана.
Изплакнете и оцедете, ако желаете.
В малка купа смесете соевия сос, меда, чесъна, джинджифила, оцета и чилито.
Запържете каймата в загрято олио, за да промени цвета си, за около 6-7 минути.
Когато месото се запържи, изцедете излишната мазнина, добавете броколите, лука, ориза и сместа със соевия сос.
Разбъркайте добре и оставете на огъня за още 4-5 минути, за да омекнат броколите.
Поръсете със сусам и сервирайте веднага ориза с кайма, вдъхновен от тайландската кухня.