Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с броколи и кайма

Мусака с броколи и кайма

Мусака с броколи и кайма
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Свеж прочит на класическата рецепта за мусака, която всички толкова обичаме"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • броколи - 200 г
  • лук - 1 глава
  • кайма - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр. настърган
  • сол
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофите и се нарязват на кубчета. Загрява се олио и се запържва ситно нарязан лук, морков и каймата да стане на трохи. Добавят се нарязаните картофи, настърган домат и се овкусява със сол, черен и червен пипер.

Разбърква се добре, наливаме вода да покрие продуктите. Накрая се накъсват розичките броколи и се добавят в ястието. Прехвърля се в тава и печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност на картофите.

Разбиват се яйцата с киселото мляко, може и една лъжица брашно. Поливаме отгоре със заливката и връщаме във фурната да се зачерви. Много вкусна, може да се поднесе с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: