Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини по сицилиански

Фетучини по сицилиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Фетучини по сицилиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Спечелихте ни още на фетучини, а щом споменахте и по сицилиански - сърцето ни е ваше завинаги"

Необходими Продукти

  • фетучини - 400 г
  • кайма - 600 г
  • лук - 2 глави
  • бульон - 350 мл
  • пармезан - 120 г
  • масло - 125 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • босилек - 1 с.л. нарязан
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фетучините се сваряват ал денте - сърцевината да е плътна. Лукът се нарязва на ситно и заедно с каймата се запържва в маслото. Залива се с доматеното пюре, разредено в малко вода.

Когато течността се изпари наполовина, се добавят предварително сварените фетучини.

Заливат се с бульона и се поръсват със сол и черен пипер. Оставя се за малко на слаб огън и преди сервиране се поръсват с настърган пармезан и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

dontworrybehappy:)
dontworrybehappy:)
Надявам се да проработии....
06.03.2015 22:34
1