Начин на приготвяне
Сипваме паста ригатони в подсолена вряща вода, варим за 10 минути, после ще се готви и във фурната. Отцежда се, запазваме 1 ч.ч. от водата, в която се е варила.
Загрява се олио, запържваме нарязан лук, зелена чушка нарязана на ленти и морков на ситни парчета. След като сменят цвета, си сипваме настъргани домати, разбърква се и овкусяваме със сол, захар, черен пипер, риган.
Налива се и половината от водата и оставяме да поври тихо, за да сгъсти леко. Снема се от огъня и разбъркваме внимателно с ригатоните. Нарежда се 1 ред паста, отгоре една част от кашкавала се настъргва, другата се нарязва на кубчета.
Покриваме с втората част от ригатоните и отгоре се сипва доматено пюре леко разредено с останалата вода. Важното е пастата да е покрита, при печене да не остане суха.
Моцарелата се нарязана на шайби и разпределяме отгоре с малки парченца масло и накъсани листа пресен босилек.
Печем на 170 градуса около 20-25 минути. Изважда се, оставяме за 5 минути да се охлади, нарязваме и хапваме с кеф!