Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони със сос Болонезе

Ригатони със сос Болонезе

Ригатони със сос Болонезе
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Обичаме да приготвяме Италианска кухня, но честно казано най-обичаме да я хапваме"

Необходими Продукти

  • ригатони - 500 г
  • кайма - 400 г
  • морков
  • лук
  • чесън
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • босилек
  • захар - 1 ч.л.
  • чили - по желание
  • кашкавал
  • За бешамела
  • масло
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 600 - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в тенджера според указанията на опаковката.

Вземете друга тенджера и запържете лука и чесъна. Добавете моркова, а след него и каймата. Пържете, докато стане на трохи. Налейте червеното вино и оставете пет минути да изври алкохолът.

Добавете доматите и подправките и оставете да изври водата. Смесете соса с ригатоните и разбъркайте добре. Изсипете в тава, а отгоре Бешамелът, който сте направили.

В тенджера запържете брашното в маслото. Сложете млякото и подправките и изчакайте да се сгъсти.

Готовия Бешамел излейте върху пастата, а над него поръсете с кашкавал и запечете за десет минути.

Ригатоните със сос Болонезе са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: