Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с гъби и тиквички

Фарфале с гъби и тиквички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Фарфале с гъби и тиквички
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Хем е вкусно, хем е постно - що е то?"

Необходими Продукти

  • фарфале - 400 г паста
  • тиквички - 2 малки
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • олио
  • сол
  • риган
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и заедно с гъбите се нарязват на не много малки хапки. Лукът и чесънът се режат на ситно.

Макароните се слагат да се варят в подсолена вода.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и гъбите. Когато гъбите намалят размера си, се добавят тиквичките. Запържват се и те и след това се прибавя доматеното пюре и подправките. Оставя се да къкри около 20-30 минути или до готовност на тиквичките и гъбите.

Когато макароните са сварени, се измиват със студена вода и се отцеждат.

След като са готови зеленчуците, се прибавят при макароните и се доовкусява, ако има нужда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: