gotvach.bg»Рецепти»Паста»Мафалда Фунги

Мафалда Фунги

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Мафалда Фунги
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
23/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"За онези специални вечери, които ще искате да запомните завинаги - Мафалда фунги"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Гъбения сос Фунги приготвяме, като първо запържваме ситно накълцания лук до омекване. Гъбите режем на тънки филийки и заедно с маслото, чесъна наситнен и две щипки сол слагаме при лука. Задушаваме за няколко минути. Обемът на гъбите ще спадне почти наполовина и ще омекнат, но останат крехки благодарение на маслото.

2. Наливаме виното и натрошаваме кубчето бульон, ако сме решили да го добавим за по-интензивен вкус. Готвим до почти цялостното изпаряване на течността и тогава слагаме сметаната и млякото. Овкусяваме със още сол и бял пипер и риган. Варим на бавен огън 5 минути, бъркайки, за да не загаря по дъното.

3. Варим пастата Мафалда според указанията на пакета. Тя има нужда от малко време на огъня, максимум 9 минути, защото е по-тънка и крехка от много други видове паста.

4. Поливаме със студена вода, за да спрем процеса на готвене, и отцеждаме добре. Изсипваме при соса и разбъркваме.

5. Сервираме ястието горещо в компания със свежа салата.

Bon Appétit!

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: