Начин на приготвяне
Загрейте олиото на огъня и прибавете лука, нарязан на дребно.
Задушавайте, докато лукът придобие златист цвят /около 2 минути/, след което добавете измития и отцеден от водата ориз.
Бъркайте непрекъснато около 2-3 минути, докато оризът стане стъклен, след което го поръсете с черен пипер, пушен червен пипер и универсалната зеленчукова подправка.
Прибавете към ориза нарязаните на едри парчета чушки и домати.
Посолете, разбъркайте хубаво и прехвърлете ориза със зеленчуците в тавичка.
Подредете пушените крилца в ориза и налейте 4 чаши топла вода.
Сложете тавичката в загрята фурна и гответе на 180 градуса около 45 минути.
Когато ястието е готово, го извадете от фурната и го поръсете с нарязан на дребно пресен магданоз.
Ароматът на пушено месце и ароматни подправки в ориза на фурна ще събудят апетита ви.
Оризът с пушени крилца и зеленчуци е готов.
Коментари