Начин на приготвяне
Отстранете дръжките от патладжана и го разрежете на две по дължина. С нож нарежете вътрешността на патладжана по дължина и напречно. Налейте малко олио в тигана и подредете патладжанените лодки с плоската страна надолу.
Докато пържите патладжана, на няколко места пробийте кората с нож. Тъй като патладжанът бързо абсорбира олиото, от време на време добавяйте малко мазнина, докато се усвои напълно.
Когато плоската страна е напълно черна, обърнете патладжана настрани с кората и пържете още 3-4 минути. След това прехвърлете половинките патладжан директно върху застлана с хартия тава и оставете да се охладят.
Междувременно пригответе сместа за пълнене. Първо, запържете лука и чесъна, след това добавете нарязаните пилешки гърди.
Докато месото се запържва, издълбайте с лъжица половината патладжан, нарежете на кубчета и ги добавяме в тигана с месото.
Когато месото е почти готово, добавете консервираните домати, подправете със сол, черен пипер, суха мента и къри и оставете още няколко минути да къкри, докато излишната течност от доматите се изпари.
Напълнете патладжана с приготвената смес и печете във фурната за около 45 минути на 180 градуса.
Когато сте готови, поръсете ароматните патладжани с пилешко с магданоз и сервирайте със салата от прясно зеле.
Предложение: Ако имате излишък от сместа за пълнене, можете да я оставите в хладилника до следващия ден и след това да я напълните в тортили, за да получите бърза и вкусна вечеря. Приятно!