Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка палачинкова баница

Сладка палачинкова баница

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Сладка палачинкова баница4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Едно твърде скромно заглавие за толкова неустоимо вкусен десерт"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - за пържене
  • За плънката
  • извара - 200 г
  • червени боровинки - 2 с.л. сушени
  • сушени кайсии - 100 г
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • течна сметана - 100 мл
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме палачинките:

Разбиваме яйцата. Добавяме 1 чаша мляко и 1 чаша брашно и разбъркваме. Добавяме солта и захарта, а след това и останалите количества брашно и мляко и разбиваме с миксер.

Мажем тефлонов тиган с малко масло и пържим палачинките. Оставяме ги настрани.

Приготвяме плънката:

Нарязваме кайсиите и ги сипваме в купа. Добавяме червените боровинки.

В друга купа смесваме изварата, захарта, маслото и цеденото мляко и разбиваме с миксер. Сипваме тази смес при сушените плодове и разбъркваме.

С по две лъжици от така получената плънка мажем всяка палачинка и я навиваме.

Обилно намазваме кръгла тавичка с масло и подреждаме навитите палачинки, както подреждаме вита баница.

Разбиваме с тел яйцата, захарта, ванилията и течната сметана и с тази заливка поливаме обилно подредените палачинки.

Печем сладката баница в загрята фурна за около 15 минути до златисто.

Оставяме да изстине напълно преди сервиране.

Сладката палачинкова баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: