Начин на приготвяне
Първо се почистват ябълките от семената и кората. Настъргват се на едро ренде в купа и леко се отцежда сокът. Добавят се натрошени бисквити, да попие влагата, а захарта смесваме с канела.
Взема се правоъгълна тава, намаслена с мазнина. Поставя се една кора, поръсваме малко олио, върху нея втора и отново олио. Поръсваме със захар и канела, а отгоре - с ябълки и бисквити.
Така се нареждат всички кори, докато свършат продуктите. Нарязва се на квадрати, поръсваме с олио и печем в загрята фурна 200 г до зачервяване.
Приготвя се сироп от захар и вода и се охлажда. Изважда се топлата баница и заливаме със сиропа, попива бързо и не е сочно като баклава, а просто омеква, да не се троши.
Охладена поръсвам с пудра захар и поднасяме с кафе.
Вкусно за всеки ден!