Домашни тортелини

26/09/2017
"Предизвикваме ви да приготвите паста като истински италиански майстор - ще се справите ли?"
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 787
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • За плънката
  • сушени домати - 3 с.л.
  • свинска шунка - 100 г
  • моцарела - 50 г
  • сушен босилек - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - /2 ч.л.
  • яйце - 1 бр. за намазване при слепването
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като първо пресяваме брашното в купа. Правим дупка в него и сипваме яйцата, зехтина, солта и захарта. С ръка започваме да разбъркваме, за да се смесят съставките. Омесваме тестото и го покриваме с кърпа за 30 минути.

За плънката сипваме всички съставки в блендер и смиламе до получаване на еднородна гъста смес.

След като тестото е престояло, го разточваме на тънка кора. Изрязваме кръгчета с помощта на чаша за вода. В средата на всяко кръгче поставяме по малко от плънката (около 1 к.л.).

Намазваме крайчетата с разбито яйце. Прехлупваме всяко кръгче на полумесец и с пръсти притискаме крайчетата, за да слепнат. Внимателно навиваме всеки полумесец около пръста си, като двата края намазваме с яйце и ги слепваме. Оформяме слепените тортелини като яка, за да имат по-добър вид.

Слагаме тенджера с вода на котлона и кипваме. След като водата заври, сипваме малко сол и пускаме вътре тортелините. Варим ги около 10 минути и сервираме със сос по желание или полети със зехтин.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар