Начин на приготвяне
В тенджерка с вряща подсолена вода се сваряват панделките по указание. Варих 9-10 минути и отцедих в купа. Добавяме 1 с.л. зехтин и разбъркваме, да не слепват една за друга.
Още в началото на варенето морковът се обелва, нарязва се на 2 см и варим заедно с пастата. В тиган се загрява олио, запържваме нарязан ситно лук и чесън, готви се, докато омекнат. Добавяме кубчета обелена от кората тиквичка, моркова, нарязан на полумесеци, и поръсваме с малко сол и черен пипер.
След 3 минути прибавяме обелени от люспа и нарязани ситно домати. Поръсваме с подправките и добавяме захар и сол на вкус.
Половината моцарела се накъсва на парченца и пущаме в соса, разбърква се, докато се разтопи, и сваляме от котлона.
В тавичка, намазана с олио, сипваме фарфалето, добавя се доматеният сос със зеленчуците и разбъркваме добре, да се смесят продуктите.
Печем за 20 минути на 180 градуса. Изважда се, поръсваме с останалата настъргана моцарела, смесена с настърган кашкавал, и връщаме във фурната, докато се разтопят.
Сервираме с листа пресен босилек.
Гарантирам, че е много вкусно!