Торта с малини и банани

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Торта с малини и банани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Нищо не може да застане на пътя на човек, който иска още едно парче Торта с малини и банани"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 60 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия
  • за парфето
  • прясно мляко - 200 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кондензирано мляко - 100 г
  • желатин - 1 + 1/2 п.
  • банан - 1 бр.
  • за топинга
  • малинов кисел - 1 пакет
  • вода - 400 мл
  • захар - 100 г
  • малини - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, бакпулвера, захарта, ванилията и какаото.

В купа разбийте яйцата с мазнината. Добавете сухите съставки, разбийте за кратко.

Изсипете сместа в тавичка с диаметър 25 см и изпечете в загрята на 160 градуса фурна. Оставете да се охлади на решетка, след което го разрежете с помощта на конец. Поставете блата в поднос и стегнете с откопчаващ ринг. По желание може леко да се сиропира.

В подходящ съд загрейте млякото и изсипете вътре желатина, бъркайте непрекъснато, докато се разтопи. Оставете настрани да се охлажда.

През това време си нарежете бананите на кръгчета.

В купа разбийте сметаната, а в друга купа разбийте с миксер маскарпонето и кондензираното мляко. Към тях постепенно добавете прясното мляко и продължете да разбивате на ниска скорост. Накрая добавете към тази смес разбитата сметана и съвсем леко обединете с помощта на шпатула.

Прибавете бананите, разбъркайте леко и изсипете 1/2 от сместа върху блата и с помощта на нож го разнесете равномерно. Поставете върху него втората част от разрязаният блат и нанесете останалата част от крема.

Приберете в хладилника да стегне парфето.

Загрейте водата и в нея изсипете съдържанието на пакетчето кисел, разбъркайте и оставете да се охлади.

Когато кисела вече не е топъл, извадете формата от хладилника и подредете отгоре малините.

Залейте ги с кисела. Може да не слагате цялото количество, а само колкото да се покрият плодовете. Оставете тортата в хладилник да се охлади и да поеме съставките за 3-4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: