Начин на приготвяне
Смесете брашното, бакпулвера, захарта, ванилията и какаото.
В купа разбийте яйцата с мазнината. Добавете сухите съставки, разбийте за кратко.
Изсипете сместа в тавичка с диаметър 25 см и изпечете в загрята на 160 градуса фурна. Оставете да се охлади на решетка, след което го разрежете с помощта на конец. Поставете блата в поднос и стегнете с откопчаващ ринг. По желание може леко да се сиропира.
В подходящ съд загрейте млякото и изсипете вътре желатина, бъркайте непрекъснато, докато се разтопи. Оставете настрани да се охлажда.
През това време си нарежете бананите на кръгчета.
В купа разбийте сметаната, а в друга купа разбийте с миксер маскарпонето и кондензираното мляко. Към тях постепенно добавете прясното мляко и продължете да разбивате на ниска скорост. Накрая добавете към тази смес разбитата сметана и съвсем леко обединете с помощта на шпатула.
Прибавете бананите, разбъркайте леко и изсипете 1/2 от сместа върху блата и с помощта на нож го разнесете равномерно. Поставете върху него втората част от разрязаният блат и нанесете останалата част от крема.
Приберете в хладилника да стегне парфето.
Загрейте водата и в нея изсипете съдържанието на пакетчето кисел, разбъркайте и оставете да се охлади.
Когато кисела вече не е топъл, извадете формата от хладилника и подредете отгоре малините.
Залейте ги с кисела. Може да не слагате цялото количество, а само колкото да се покрият плодовете. Оставете тортата в хладилник да се охлади и да поеме съставките за 3-4 часа.