Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Телешко Строганов с паста

Телешко Строганов с паста

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Телешко Строганов с паста
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Романтична вечеря за двама"

Необходими Продукти

  • телешко филе - 400 г
  • масло - 2 с.л.
  • гъби - 300 г печурки
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 300 мл телешки
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • папарделе - 200 г паста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразете телешкото месо за 45 мин. за по-лесно нарязване на тънко. При готовност го нарежете на тънки парчета и овкусете със сол и черен пипер. В незалепващ тиган, на котлона, разтопете половината масло с половината зехтин.

Запържете парченцата телешко до покафеняване, от двете страни, за около 15 мин. Отстранете месото и запържете в тигана гъбите, предварително почистени и нарязани на слайсове.

Пържете около 10 мин. и отстранете от тигана, и сложете при месото. Добавете останалото масло и зехтин в тигана. Запържете лука за 3-4 мин.

Разбъркайте с брашното за около 1 мин. и добавете бульона.

Варете около 5 мин. и добавете горчицата, доматеното пюре, сметаната и овкусете. Варете около минута и върнете телешкото и гъбите. Варете около 5 мин.

Междувременно сварете пастата според указанията на производителя, отцедете и поставете в чиния за сервиране.

Отгоре сипете от телешкото със соса и поръсете с нарязан магданоз.

Телешкото Строганов с паста е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: