Телешко Строганов

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Телешко Строганов
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класическо руско ястие с крехко телешко месо, лук, гъби и домати. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • телешко филе - 400 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • бульон - 200 мл телешки
  • олио - 2 с.л
  • бяло вино - 150 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • кисели краставички
  • картофено пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на жулиени. Изпържете ги до златисто. Извадете ги от мазнината и прибавете гъбите. След като се позапържат, добавете нарязания на ситно лук.

След две минути добавете брашното и доматеното пюре. Разбъркайте и налейте бульона и виното.

След като заври, върнете обратно месото и овкусете. Оставете ястието да къкри на слаб огън.

Към края прибавете сметаната (предварително разбъркана) и захарта. Свалете ястието от котлона и поръсете с нарязан магданоз.

Сервирайте телешкото задушено с кисели краставички и картофено пюре (сварен ориз).

Телешкото Строганов е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: