Телешко Строганов с ригатони

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Телешко Строганов с ригатони
Снимка: Ivelina
1 / 2
25/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Телешко Строганов с ригатони е идеалната зимна гозба за чаша червено вино."

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • лук - 3 .
  • заквасена сметана - 80 г
  • лимони - 1
  • масло - 50 г
  • доматеното пюре - 50 г
  • водка - 50 мл
  • магданоз - връзка
  • сол - на вкус
  • пипер - според нуждите
  • брашно - на вкус
  • зехтин - 1.5 с.л., на вкус
  • телешко месо - 1 кг крехко
  • ригатони - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с основната подготовка на всички съставки.

Изплакнете месото и го подсушете с абсорбираща хартия. Отстранете филмите и вените от него. Нарежете месото на тънки филийки с дебелина около 1 см.

Поставете месото върху стреч фолио, покрийте с него и начукайте с кухненски чук. Нарежете месото напречно на тънки кубчета.

Сложете телешкото в дълбока купа, овкусете със сол, добавете подправката и по желание добавете малко лимонова кора. Смесете всичко и оставете да се влива на стайна температура за около половин час.

Почистете добре гъбите и ги нарежете на филийки.

Нарежете лука на доста тънки филийки.

Измийте и нарежете магданоза.

Смесете сметаната с лимоновия сок, за да я подкислите.

Вземете тиган с незалепващо покритие и разтопете половината масло, в което ще запържите лука за около 10 минути.

Когато лукът е прозрачен, добавете гъбите и лъжица магданоз.

Гответе още десет минути, след което добавете сол и черен пипер на вкус.

Сега вземете месото и го набрашнете.

Във втори тиган с незалепващо покритие ще загреете останалото масло със струйка зехтин (олио) на силен огън.

Сега запържете месото в този тиган и след като покафенее, добавете водката.

В този момент добавете лука с гъбите, заквасената сметана и доматеното пюре към месото.

Разбъркайте съставките, докато всичко се смеси добре, и гответе още десет минути.

Междувременно трябва да сте сварили и отцедили пастата.

Сервирайте върху канапе от Ригатони, поръсени с още магданоз.

Телешко Строганов с ригатони е идеалната зимна гозба за чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: