Начин на приготвяне
Започнете с основната подготовка на всички съставки.
Изплакнете месото и го подсушете с абсорбираща хартия. Отстранете филмите и вените от него. Нарежете месото на тънки филийки с дебелина около 1 см.
Поставете месото върху стреч фолио, покрийте с него и начукайте с кухненски чук. Нарежете месото напречно на тънки кубчета.
Сложете телешкото в дълбока купа, овкусете със сол, добавете подправката и по желание добавете малко лимонова кора. Смесете всичко и оставете да се влива на стайна температура за около половин час.
Почистете добре гъбите и ги нарежете на филийки.
Нарежете лука на доста тънки филийки.
Измийте и нарежете магданоза.
Смесете сметаната с лимоновия сок, за да я подкислите.
Вземете тиган с незалепващо покритие и разтопете половината масло, в което ще запържите лука за около 10 минути.
Когато лукът е прозрачен, добавете гъбите и лъжица магданоз.
Гответе още десет минути, след което добавете сол и черен пипер на вкус.
Сега вземете месото и го набрашнете.
Във втори тиган с незалепващо покритие ще загреете останалото масло със струйка зехтин (олио) на силен огън.
Сега запържете месото в този тиган и след като покафенее, добавете водката.
В този момент добавете лука с гъбите, заквасената сметана и доматеното пюре към месото.
Разбъркайте съставките, докато всичко се смеси добре, и гответе още десет минути.
Междувременно трябва да сте сварили и отцедили пастата.
Сервирайте върху канапе от Ригатони, поръсени с още магданоз.
Телешко Строганов с ригатони е идеалната зимна гозба за чаша червено вино.