Начин на приготвяне
Пригответе соса, като загреете сметаната и млякото, докато закъкри на среден огън, за да сте сигурни, че няма да загаря по дъното.
Сложете крема сиренето и щом се разтопи напълно, натрошете сиренето Рокфор. Бъркайте, докато и то се слее с останалата смес, и получите гладка консистенция. Варете до желаната от вас гъстота.
Подправете с бял пипер на вкус и посолете внимавайки, защото и самият Рокфор е солен.
Сварете ригатоните в подсолена вода според указанията на производителя.Тази паста е по-дебела и има нужда от малко повече варене.
Отцедете от водата и напръскайте със зехтина, размесвайки хубаво с ръце, за да се разпространи равномерно навсякъде.
Накълцайте с нож орехите на средно големи парченца, за да се усещат и да хрупкат. Запечете ги леко на сух тиган.
Сервирайте пастата, поливайки всяка порция със ароматния сос Рокфор и поръсвайте със запечените орехи.
Бързо, лесно и вкусно!
Ригатоните Рокфор с орехи са готови.