Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони Рокфор с орехи

Ригатони Рокфор с орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ригатони Рокфор с орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
38 мин.
Порции
4
"Семпло, лесно за приготвяне и много вкусно - гениално кулинарно предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • ригатони - 400 г
  • орехи - 100 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • За сос Рокфор
  • готварска сметана - 600 мл
  • прясно мляко - 180 мл
  • рокфор - 150 г
  • крема сирене - 200 г
  • бял пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса, като загреете сметаната и млякото, докато закъкри на среден огън, за да сте сигурни, че няма да загаря по дъното.

Сложете крема сиренето и щом се разтопи напълно, натрошете сиренето Рокфор. Бъркайте, докато и то се слее с останалата смес, и получите гладка консистенция. Варете до желаната от вас гъстота.

Подправете с бял пипер на вкус и посолете внимавайки, защото и самият Рокфор е солен.

Сварете ригатоните в подсолена вода според указанията на производителя.Тази паста е по-дебела и има нужда от малко повече варене.

Отцедете от водата и напръскайте със зехтина, размесвайки хубаво с ръце, за да се разпространи равномерно навсякъде.

Накълцайте с нож орехите на средно големи парченца, за да се усещат и да хрупкат. Запечете ги леко на сух тиган.

Сервирайте пастата, поливайки всяка порция със ароматния сос Рокфор и поръсвайте със запечените орехи.

Бързо, лесно и вкусно!

Ригатоните Рокфор с орехи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: