Шайби с омлет

Шайби с омлет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 к
  • брашно
  • За плънката
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • шунка
  • кимион - млян
  • сол
  • олио
  • чубрица
  • топено сирене - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се гаси в киселото мляко. Добавят се солта и брашното и се омесва меко тесто.

След това се разточва един голям кръг от тестото и с кръгли шайби се изрязват кръгове от тестото, като то остава в шайбите, а не се отделя.

В отделна купа се разбъркват яйцата, нарязаната на ситно шунка и топеното сирене. Подправя се със сол, кимион и чубрица и се натрошава кубчето топено сирене.

Вече готовата омлетена смес се разпределя в шайбите равномерно.

Те се подреждат в намазнена тава и се пекат на умерена фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: