Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена крем-торта с горски плодове

Бисквитена крем-торта с горски плодове

Бисквитена крем-торта с горски плодове
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"По-красива от картина на Ван Гог и по-вкусна от всяка бисквитена торта, която сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет
  • нишесте - 1 пакетче ягодово
  • прясно мляко - 700 мл
  • масло - 125 г краве
  • кондензирано мляко - 100 мл
  • кафява захар - 100 г
  • кокосови стърготини
  • боровинки
  • къпини
  • ягоди
  • стафиди
  • ягодов топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото в съд за варене. Предварително отделете около 100 мл, където ще разтворите нишестето. Добавете кафявата захар към млякото и изсипете разтвореното нишесте.

Бъркайте непрекъснато с бъркалка, до сгъстяване на крема. Отстранете съда от котлона и охладете около 5-6 минути.

Прибавете размекнатото масло, кондензираното мляко и разбийте с миксер до пухкав крем.

Застелете малка тавичка с найлоново фолио. Изсипете част от крема, наредете бисквити, посипете стафиди и горски плодове, сложете отново крем и работете така, до изчерпване на продуктите.

Завършете с крем. Оставете тортата да се стегне.

С помощта на чиния обърнете бисквитената торта, гарнирайте с плодове, кокосови стърготини и топинг. Поднесете.

Бисквитената крем-торта с горски плодове е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: