Начин на приготвяне
Добре почистените и измити воденички поставете в тенджера с вода. Добавете дафиновия лист, зърната черен пипер и бахар и 1 с.л. сол.
Варите на бавен до готовност, след като заврат препенвате.
В тиган загрейте олиото, добавете едро нарязания лук на полумесеци и ситно нарязаните моркови, запържете за 2 минути на силен огън, посолете на вкус и намалете огъня.
Добавете ситно нарязания домат и чушка, поръсете с подправките и варите, докато сокът се изпари.
Разпределете кавърмата в гювечета, разпределете отгоре сварените и нарязани на хапки воденички и поръсете по малко от настъргания кашкавал.
Запечете гювечетата във фурна, предварително нагрята на 180 градуса за около 15 минути, до разтопяване на кашкавала.
Кавърмата с пилешки воденички е готова.