Начин на приготвяне
Оставяме спанака леко да се размрази и правим на парченца. Слагаме в тенджера и прибавяме почистен и нарязан лук.
Ръсваме сол на вкус (приблизително 1 к.л.), къри на вкус и нарязан пресен магданоз. Прибавяме краве масло (20 г) и наливаме 1 к.ч. вода. Включваме котлона.
Оставяме продуктите и подправките да се задушават и когато изври течността, дръпваме от котлона.
Към сместа наливаме прясно мляко (1 ч.ч. от 200 мл) и вода (1/2 ч.ч.). Прибавяме разбито яйце (1 бр.), бакпулвер (1 ч.л.) и разбъркваме.
Може да пасираме с пасатор хомогенно. Постепенно прибавяме брашно, като вече разбъркваме с бъркалка. Тестото трябва да е малко по- гъсто от тесто за палачинки.
Печем гофретите в добре загрят гофретник, който при необходимост намазваме с мазнина преди печене.
Готовите изпечени гофрети, намазваме с масло. Сервираме със сирене.
Апетитните спаначени гофрети са готови.