Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с бутер тесто

Солен пай с бутер тесто

Солен пай с бутер тесто
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Вкусно предложение за практични домакини, които нямат време да месят и точат"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 2 листа
  • домати - 4 - 5 бр. месести
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • тиквички - 1/2 бр.
  • печурки - 3 - 4 бр.
  • моцарела - 250 г рендосана
  • чоризо - около 50 г
  • риган
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с л. за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бутертестото изрежете 12-14 тънки лентички. Останалото го разстелете по дъното и стените в намазнена форма с диаметър 24-26 см. Обелете доматите и само месестата част нарежете на малки кубчета.

Сложете ги в купа и прибавете чушката, тиквичката и лука, също нарязани на много ситно. Овкусете с риган, сол и разбъркайте.

Изсипете сместа върху тестото и покрийте с част от рендосаната моцарела.

Наредете нарязаните на тънки филийки гъби, чоризо и поръсете с останалата моцарела. Прегънете върху сместа излишното тесто от борда.

Отгоре подредете лентичките тесто и намажете с разбит жълтък.

Печете соления пай в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Наблюдавайте да не изгори и ако е нужно покрийте с фолио.

Соленият пай с бутер тесто е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: