Печен червен лук

04/10/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Промушете всеки лук с дървено шишче. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън.

Прехвърлете ги в чиния и оставете настрана, за да изстинат. Махнете шишчетата и нарежете всеки лук наполовина напречно.

Издълбайте с лъжица вътрешността, като после я нарежете на ситно. Загрейте зехтина на слаб огън. Запържете нарязания лук, галетата и розмарин.

Изсипете оцета, стафидите и бъркайте, докато течността се изпари, след което добавете половината пармезан.

Разделете сместа в половинките лук и поръсете с останалия пармезан. Поставете ги в тава и ги запечете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар