Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Пълнени питки с руска салата и още нещо

Пълнени питки с руска салата и още нещо

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367922002
Пълнени питки с руска салата и още нещо
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Когато притежаваш оригиналност, не е трудно да блеснеш дори с класическа руска салата"

Необходими Продукти

  • За питките
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 7 г суха
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 50 мл
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • За руската салата
  • салам - 1 шпеков
  • грах - 1 пакет замразен или 1 буркан домашен
  • царевица - 1 пакет
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • майонеза - 2 кофички
  • яйца - 4 бр.
  • кисели краставички - 1 буркан
  • картофи - 500 г
  • За украса
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • червен лук - 2 глави
  • маруля - 1 връзка
  • салам - 1 Луканков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тестото за питките, като направите кладенче в половината брашно и чукнете вътре яйцата.

Прибавете маята към киселото мляко и оставете да шупне, след това я прибавете към брашното и яйцата и омесете тестото. Ще получите гладко и меко тесто, което трябва да престои на топло поне час, за да втаса.

През това време си направете руската салата. Обелете картофите, нарежете ги на едри кубчета и ги сварете. Същото направете и с морковите. Яйцата също трябва да се сварят. Когато са готови ги нарежете на кубчета. Шпековия салам и киселите краставички нарежете на кубчета.

Поставете в дълбока купа всичко, изсипете майонезата и объркайте добре салатата. Когато тестото е втасало, го разделете на 8 топки, като си оставите и тесто за оформяне на шапчици на питките.

От получените топки оформете питки, като издълбаете кладенче по средата за салатата. Намажете със жълтък. От останалото тесто направете шапчици за питките, формата е въпрос на фантазия. Сложете питките и шапките в тава с хартия за печене.

Намажете и шапките с жълтък и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до пълна готовност. Когато питките са готови, оставете леко да изстинат и ги напълнете със салатата. В шапките също може да сложите по малко от салатата.

Украсата от изброените продукти е въпрос на фантазия, моята ще видите на снимките. Подредете питките върху плато, в което предварително сте поставили листенца маруля. Тези питки са подходящи както за скъпи гости, така и за семеен празник. Добър апетит

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: