Начин на приготвяне
От каймата се правят топчета, големи колкото орех, овалват се в брашно (2 с. л.) и се нареждат в подмазана с олио тава.
Тавата се поставя в загрята до 200 градуса фурна. Пекат се 5 минути и се изваждат.
Лукът се нарязва на едро. В тиган се загрява половината олио и се сипва лукът. Поръсва се с 1 ч.л. сол и се пържи около 5 минути.
Добавя се 1 к.ч. вода, похлупва се с капак и се задушава до омекване. Прибавя се към топчетата.
Прави се запръжка от останалото олио, 4 с.л. брашно, червения пипер и доматения сок.
Прибавят се 3 ч.ч. вода, останалата сол, черният пипер и магданозът към апетитната манджа.
Изсипва се към топчетата и топчетата от кайма с лук на фурна се запича във фурната 15 минути.