Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница-пица

Баница-пица

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Баница-пица3 / 3
05/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Не се чудете баница ли да изберете или пица, защото ние ви предлагаме и двете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини точени
  • кренвирши - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • маслини - 10 бр. черни
  • кисели краставички - 6 бр.
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си предварително кренвиршите и киселите краставички на колелца. Маслините обезкостяваме и нарязваме на малки парченца. Кашкавала настъргваме.

Намазваме дъното на малка кръгла тавичка със зехтин. Поставяме три кори, като подгъваме ръбчетата навътре и се стараем корите да заемат кръглата форма на тавичката.

Намазваме ги с малко зехтин и доматено пюре. Подреждаме равномерно кръгчета кренвирши, а между тях поставяме кръгчета кисели краставички и маслини. Поръсваме навсякъде кашкавал.

Отгоре отново по същия начин поставяме още 3 кори, намазваме с доматено пюре и зехтин и подреждаме кренвирши, краставички, маслини и кашкавал.

По този начин редим пицата, докато ни свършат продуктите, като завършваме с ред кори. Наръсваме отгоре зехтин и с остър нож правим два разреза на кръст по средата. Печем в загрята фурна до златисто.

След изпичане оставяме малко да се охлади и обръщаме в широка чиния.

Сервираме баницата-пица нарязана на триъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: