Начин на приготвяне
Нарязваме си предварително кренвиршите и киселите краставички на колелца. Маслините обезкостяваме и нарязваме на малки парченца. Кашкавала настъргваме.
Намазваме дъното на малка кръгла тавичка със зехтин. Поставяме три кори, като подгъваме ръбчетата навътре и се стараем корите да заемат кръглата форма на тавичката.
Намазваме ги с малко зехтин и доматено пюре. Подреждаме равномерно кръгчета кренвирши, а между тях поставяме кръгчета кисели краставички и маслини. Поръсваме навсякъде кашкавал.
Отгоре отново по същия начин поставяме още 3 кори, намазваме с доматено пюре и зехтин и подреждаме кренвирши, краставички, маслини и кашкавал.
По този начин редим пицата, докато ни свършат продуктите, като завършваме с ред кори. Наръсваме отгоре зехтин и с остър нож правим два разреза на кръст по средата. Печем в загрята фурна до златисто.
След изпичане оставяме малко да се охлади и обръщаме в широка чиния.
Сервираме баницата-пица нарязана на триъгълници.