Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица баница

Пица баница

Пица баница
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Толкова е хрупкава и вкусна, че ще питате за още!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр.
  • олио - за намазване
  • лютеница - 4 с.л.
  • доматен сок - 3 с.л.
  • риган
  • босилек
  • кренвирш - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се срязват на две части през средата. На дъното на продълговата намаслена тава се поставя една половина кора и се намазва с олио, върху нея постаяме втората половинка, отгоре се намазва с част от плънката, приготвена от разбито яйце, кисело мляко, бакпулвер и натрошено сирене.

Следва нова кора с олио, отгоре кора и плънка. Така се нареждат всичките кори, а последната се намазва с разредена лютеница с 3-4 с.л. доматен сок.

Поръсва се с риган и босилек, нареждат се полумесеци от кренвирша, кисели краставички, нарязани на кубчета и поръсваме с малко олио.

Печем нашата пица баница в загрята фурна 180°C за 20 минути да се зачерви, пет минути преди това се изважда и поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: