Начин на приготвяне
Корите се срязват на две части през средата. На дъното на продълговата намаслена тава се поставя една половина кора и се намазва с олио, върху нея постаяме втората половинка, отгоре се намазва с част от плънката, приготвена от разбито яйце, кисело мляко, бакпулвер и натрошено сирене.
Следва нова кора с олио, отгоре кора и плънка. Така се нареждат всичките кори, а последната се намазва с разредена лютеница с 3-4 с.л. доматен сок.
Поръсва се с риган и босилек, нареждат се полумесеци от кренвирша, кисели краставички, нарязани на кубчета и поръсваме с малко олио.
Печем нашата пица баница в загрята фурна 180°C за 20 минути да се зачерви, пет минути преди това се изважда и поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се разтопи.