Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница пица

Баница пица

Баница пица
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6
"Рецепта, която е достойна за кулинарен Оскар"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • хамбургски салам - 200 г (или колбас по избор)
  • царевица - 1 консерва малка
  • доматено пюре - 6 - 7 с.л. (или лютеница)
  • маслини - 10 без костилка
  • сирене - 100 г
  • кисели краставички - 5 бр.
  • Заливка
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода - 1 щипка
  • За финал
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе плънката. Нарежете хамбургския салам на малки кубчета, сложете го в купа, където ще смесим с останалите продукти за плънката. Добавете и отцедената царевица от консерва, нарязаните на дребно маслини и краставички. Омесете тези продукти.

Сега започнете нареждането на баницата пица. Вземете продълговата тава, намажете дъното с малко олио, както и стените на тавата. Развийте корите, вземете една и я навийте като хармоника, сложете я на 1/3 от тавата, до нея навийте още две, така че да покрият дъното.

Отгоре настържете половината сирене, отгоре пак сложете кори. Следващ пласт. Намажете с част от доматеното пюре и сложете част от плънката. Следващия пласт направете пак със сирене и така до изчерпване на продуктите. Завършваме с кори.

Сега приготвяме заливката. Разбийте яйцата и към тях добавете смесеното със содата кисело мляко, разбийте добре и залейте баницата пица.

Печете на 180 градуса до готовност. Малко преди да стане готова, настържете 200 грама кашкавал и поръсете, печете до разтапяне на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: