Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с крема сиренето. В намаслена тава поставете една кора, поръсете я с малко олио (масло) и покрийте с втора.
Намажете я с лютеница и поръсете с парчета топено сирене, прошуто и част от кашкавала (настърган).
Покрийте с втора кора, поръсете с олио и покрийте с друга кора. Намажете с яйчената смес, наредете парчета гауда и кашкавал, поръсете с подправки.
Продължете да редите корите, докато свършат продуктите. Накрая намажете с яйчената смес, поръсете обилно с кашкавал, подредете парчета от прошутото (аз го направих на розички) и чери домати.
Печете баницата на 200 градуса за 20-25 минути.
Пицата-баница с прошуто и сирена е готова.
Коментари