Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Точена баница с плънка от яйца и сирене

Точена баница с плънка от яйца и сирене

Точена баница с плънка от яйца и сирене
Снимка: Изабел Илиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Вкусна точена баница, както са я правили бабите ни"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 500 мл хладка
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • За плънката
  • сирене - 500 г
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагате маята, солта, захарта, олиото и оцета. Заливате с хладката вода и бъркате, докато се разтвори маята.

С помощта на лъжица добавяте постепенно по малко брашно до получаването на меко и еластично брашно.

Оставяте да втасва около 30 минути. След това делите тестото на 8 топки, които разточвате на тънко с помощта на точилка.

Слагате от плънката и навивате, след което навивате в тава и пече те на 160 градуса около 30-40 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: