Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Мариновани пилешки филета на грил тиган

Мариновани пилешки филета на грил тиган

Мариновани пилешки филета на грил тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"С точната марината пилешките филета стават изключителен деликатес, уверете се сами"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • сол - на вкус
  • олио
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • риган
  • мащерка
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • гарниране
  • домати - пресни
  • зелена салата
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме 100 мл олио и се добавя къри, куркума, риган, сол, черен пипер, лимонов сок, мащерка.

Разбърква се добре и всяко филенце се овалва в марината да попие от всички страни.

Купата се завива отгоре с алуминиево фолио и оставяме в хладилника, за да поеме всички аромати и да се овкуси за 2-3 часа.

Загрява се грил тиган, отгоре нареждаме маринованите филенца и печем от двете страни до златисто. Запичат се бързо, защото месото е крехко.

Сервираме топли пържолките с резени лимон и салата с червени домати и люти чушки.

Маринованите пилешки филета на грил тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: