Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Лучник със свинско месо

Лучник със свинско месо

Eli PetrovaEli Petrova
Новак
16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Лучник - месник - не е важно името, важен е само вкусът, а той е великолепен"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • тесто - 1 кг готово
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • свинско месо - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситно и го запържете с малко вода.

Нарежете лука на ситно и щом месото стане почти готово, добавете лука да се запържи и омекне. После прибавете доматите, черния пипер, чубрицата и солта.

Разделете готовото тесто на 2, първата част разточете и сложете в предварително намазнена тава.

Разпределете сместа с месото върху кората и отгоре затворете с втората част от тестото.

Намажете с яйцето и печете лучника в умерено загрята фурна до готовност.

Лучникът със свинско месо е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Не съм ползвала готово тесто, а си го приготвих аз. Добавих и малко кимион в сместа. Страхотна рецепта:)
05.09.2018 12:45