Свинско месо плетено

Свинско месо плетено
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ястие, което ще ви донесе заслужените аплодисменти на гостите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг вратно
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • сол
  • черен пипер
  • за гарнитурата
  • гъби - 200 г кладница
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на дебели филии около 3 см. Аз използвах вратно месо, но може и със свински гърди. В купа смесете всички подправки и намажете месото.

Покрийте с фолио и оставете в хладилника да престои поне 2 часа. Всяко парче месо разрежете на три ленти. Прихванете в единият край с клечка и сплетете лентите на плитка.

Промушете клечка и в другият край, за да държи плитката. По този начин сплитате и останалото месо. В тавичка сипете 200 мл вода и сложете месото.

Върху тавата сложете лист хартия (листът трябва да е малко по-голям от тавата). Печете в загрята фурна на 180 градуса за около час и половина. Печеното свинско е готово.

Изчистете гъбите и запържете или задушете в малко масло и олио. Овкусете и ги сервирайте към Свинското месо плетено!

Източник: Ралица Николаева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: