Начин на приготвяне
Нарежете свинския врат на дебели филии около 3 см. Аз използвах вратно месо, но може и със свински гърди. В купа смесете всички подправки и намажете месото.
Покрийте с фолио и оставете в хладилника да престои поне 2 часа. Всяко парче месо разрежете на три ленти. Прихванете в единият край с клечка и сплетете лентите на плитка.
Промушете клечка и в другият край, за да държи плитката. По този начин сплитате и останалото месо. В тавичка сипете 200 мл вода и сложете месото.
Върху тавата сложете лист хартия (листът трябва да е малко по-голям от тавата). Печете в загрята фурна на 180 градуса за около час и половина. Печеното свинско е готово.
Изчистете гъбите и запържете или задушете в малко масло и олио. Овкусете и ги сервирайте към Свинското месо плетено!
Източник: Ралица Николаева