Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от пъстърва с бяло вино

Филе от пъстърва с бяло вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Филе от пъстърва с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 броя
  • бяло вино - 125 мл.
  • лимон - 1 бр.
  • аспик - 4 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 5 глави
  • маслини - 4 - 5 бр
  • черен пипер - на вкус
  • сол на вкус - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата.

Поставяме в дълбок тиган и заливаме с виното, лимоновия сок, 4 лъжици вода, сол, черен пипер на вкус.

Мариноваме 10 минути.

Сваряваме в тази смес до омекване на рибата за 10 минути. Изваждаме и охлаждаме.

Махаме костите и кожата, вадим филето.

Намазваме с аспик и подреждаме в чиния, слагаме в хладилника за кратко да стегне.

Намазваме още веднъж с аспик и украсяваме с резенчета домат и маслинки, може и каперси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: