Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в подсолена вода. През това време на чушките се изрязват дръжките и се почистват от семките.
Чушките се измиват и се оставят да се отцедят.
След като картофите са готови се обелват и се намачкват на пюре. Добавят се яйцата. Разбърква се.
Към тях се прибавят натрошеното сирене и настърганият кашкавал. Прибавят се също солта, черният пипер и сминдух на вкус. Всичко се разбърква хубаво.
С картофената смес се пълнят почистените чушки.
В тиган се слага олио да се загрее.
След като олиото се загрее се слагат пълнените чушки.
Изпържват се хубаво, след което се вадят и се редят в купа застлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Пълнените чушки с картофи, сирене и кашкавал са готови.
Опитайте и другите ни предложения за постни пълнени чушки или пълнените ни чушки с боб.