Начин на приготвяне
Настържете морковите и корите от лимон и портокал (избягвайте бялата им част), поръсете ги с щипка сол.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване и прибавете изварата, олиото, сока от портокал и ванилията. Доразбийте до постигане на хомогенна смес.
Пресейте брашното с бакпулвера и го интегрирайте на части, бъркайки внимателно с дървена лъжица.
Сложете настърганите моркови и корички от лимон и портокал. Благодарение на солта, те са поомекнали и пуснали сок, не го изцеждайте. В началото сместта може да ви се е видяла гъста, но след добавяне на моркова ще видите, че става по-рядка.
Разсипете във формички за мъфини и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Наглеждайте си ги, защото все пак времето за печене зависи от големината на формичките, които, ако не са стандартните бихте имали нужда от повече или по-малко време във фурната.
Готовите мъфини оставете да се поохладят и през това време разбийте сметаната със пудрата захар. Когато добиете гъст сняг, сложете есенцията ром и сладкарската червена боя, която единствено има за цел да направи крема леко розовеещ, а не наситено червен.
Шприцовайте розички или форми желани от вас върху мъфинчетата.
Да ви е сладко! Мъфините с моркови, извара и сметанов крем са много апетитни.
Коментари