Начин на приготвяне
Направете си варен ориз за гарнитура.
Сложете в купа каймата, добавете галетата и яйцето, сол и пипер на вкус. Омесете всичко.
Сложете зехтин в тиган и оформяме топки от каймата, поставете кюфтенцата в горещата мазнина и пържете добре от всички страни. Извадете кюфтенцата върху домакинска хартия да се отцедят.
Отделно нарежете червената чушка на лентички, аз използвах пипер Калифорния, и чесъна на ситно. Изцедете сока на един лайм в купа.
Сложете зеленчуците в същия тиган от кюфтетата, ако мазнината е много изсипете част от нея, нека ви остане около 3 с.л., запържете за кратко, сипете сока от лайма, добавете кетчуп, балсамов оцет и мед.
Разбъркайте и сложете сока от малка консерва ананас и половината от парчетата плод. Върнете кюфтетата в тигана, разбъркайте и подправете със сол и пипер на вкус.
Оставете за 10-тина минути на средна температура и махнете от котлона.
Гарнирайте с нарязан напречно пресен лук и поднесете върху варен бял ориз.
Рецептата е адаптирана от Лорейн Паскал.
Сладко-киселите кюфтенца върху ориз са много вкусни.
Коментари