Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Пилешки сърчица с гъби и зеленчуци

Пилешки сърчица с гъби и зеленчуци

ЛидияЛидия
Новак
1715848303
Пилешки сърчица с гъби и зеленчуци2 / 2
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако някое предложение за обяд може да ни грабне сърцето, то това са определено тези пилешки сърчица с гъби и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пилешки сърчица - 500 г
  • печурки - 500 г
  • лук - 1 глава, зрял
  • червени чушки - 4 бр.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печете чушките и ги обелвате, нарязвате ги на едри парчета. Гъбите ги измивате и нарязвате на филийки. Лука също се реже на филийки. Доматите ги рендосвате в купичка и прибавяте 1 с.л. захар.

В тефлонов тиган сипвате 2-3 с.л. олио, изчаквате да се позагрее и слагате сърчицата да се пържат, като сте ги посолили предварително.

Като станат леко запържени, прибавяте гъбите. След 3-4 минути слагате чушките и лука да се задушат. Накрая слагате настъргания домат. Бъркате, докато гозбата се сгъсти.

Овкусявате с черен пипер, къри и магданоз. Оттегляте биреното мезе от печката и сервирате.

Пилешките сърчица с гъби и зеленчуци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: