Начин на приготвяне
За тази вкусна пиперена туршия си приготвяме първо марината. Смесваме оцета, захарта, солта и растителната мазнина.
Кипваме я на котлона и разбъркваме, докато се разтворят съставките ѝ. Измиваме пиперките и ги почистваме от дръжките и семенната част. Пропукваме ги леко на скарата и ги пускаме в топлата марината.
Измитите и почистени моркови режем на колелца и ги прибавяме в марината. Похлупваме съда и го оставяме на хладно за едно денонощие.
На другия ден нарязваме магданоза на ситно и обелените скилидки чесън. Подготвяме си подходящ съд /аз ги подредих в емайлирана тенджера с капак/.
В него подреждаме ред пиперки, ред чесън и магданоз. В студената вода /250 м./ разтваряме аспирините.
Прибавяме ги в маринатата и заливаме туршията. Притискаме пиперките със стъклена чиния, за да не изплуват и захлупваме.
Готови са за консумация след 1-2 дена и да си призная - не остават до 2 седмици. Сосът е наистина божествен! Да ви е сладко!