Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани пиперки с божествена марината

Пукани пиперки с божествена марината

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пукани пиперки с божествена марината
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
"Когато на една туршия и е толкова божествено вкусна маринатата, няма шансове да оцелее дори до Нова година"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг, върхари /червени и зелени/
  • вода - 250 мл
  • олио - 450 мл
  • захар - 500 г
  • сол - 100 г
  • оцет - 800 г качествен винен
  • аспирин - 10 бр.
  • магданоз - 2 връзки
  • чесън - 3 глави
  • моркови - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна пиперена туршия си приготвяме първо марината. Смесваме оцета, захарта, солта и растителната мазнина.

Кипваме я на котлона и разбъркваме, докато се разтворят съставките ѝ. Измиваме пиперките и ги почистваме от дръжките и семенната част. Пропукваме ги леко на скарата и ги пускаме в топлата марината.

Измитите и почистени моркови режем на колелца и ги прибавяме в марината. Похлупваме съда и го оставяме на хладно за едно денонощие.

На другия ден нарязваме магданоза на ситно и обелените скилидки чесън. Подготвяме си подходящ съд /аз ги подредих в емайлирана тенджера с капак/.

В него подреждаме ред пиперки, ред чесън и магданоз. В студената вода /250 м./ разтваряме аспирините.

Прибавяме ги в маринатата и заливаме туршията. Притискаме пиперките със стъклена чиния, за да не изплуват и захлупваме.

Готови са за консумация след 1-2 дена и да си призная - не остават до 2 седмици. Сосът е наистина божествен! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: