Начин на приготвяне
Месото се нарязва на средно едри хапки. Загрява се тиган с олио и масло и се запържва месото от двете страни.
Добавят се нарязан на ситно праз лук и моркови, нарязани на парченца. Трябва да се запържат и те.
Поръсваме със сол, черен пипер, риган и мащерка. Когато омекнат зеленчуците, сипваме виното и оставяме на тих огън да се изпари течността.
Прибавя се доматено пюре, разбърква се и се налива на два пъти вода. Опитваме на вкус. Ако е нужно, се добавя още малко сол. Слагат се и дафиновите листа.
Кебапът се оставя да къкри тихо под капак, като от време на време се разбърква и ако месото не готово, се долива малко вода.
Получава се вкусно и крехко месце, идеално за чаша червено вино!
Свинските хапки с праз и моркови са готови.