Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Вкусни малинови бухти

Вкусни малинови бухти

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Вкусни малинови бухти
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
02/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
23
"Не се колебайте да ни събудите рано-рано, за да опитаме от тези малинови бухти, знаем, че са най-вкусни топли"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • йогурт - 180 мл
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л., суха
  • ванилия - 2 бр.
  • За малиновото кули
  • малини - 200 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • лимонi - ½ бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме малиновото кули, за да има време да се охлажда.

За целта пасираме малините и претриваме пулпата през цедка, за да отделим семенцата.

Загряваме на умерена температура и прибавяме захарта. Варим около 10-12 минути, за да се редуцира.

Поставяме го в пош в хладилник, за да стегне.

Бухтите приготвяме, като пресеем брашното в купа и прибавяме сухите съставки - сол, мая, ванилия.

В друга купа разбиваме яйцата със захарта. Към тях прибавяме йогурта, смесен със содата.

Смесваме сухите с течните съставки, като замесваме меко тесто. Разточваме го върху набрашнен плот, като дебелина на тестото 0.5 мм.

С чаша изрязваме кръгчета, които потапяме в маслената баня и пържим до готовност.

Готовите бухтички поставяме върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.

Малиновото кули е вече охладено и с помощта на тънък накрайник шприцоваме ароматната сладост в кухината на бухтите.

Поднасяме малиновите бухти поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: