Начин на приготвяне
Първо, приготвяме малиновото кули, за да има време да се охлажда.
За целта пасираме малините и претриваме пулпата през цедка, за да отделим семенцата.
Загряваме на умерена температура и прибавяме захарта. Варим около 10-12 минути, за да се редуцира.
Поставяме го в пош в хладилник, за да стегне.
Бухтите приготвяме, като пресеем брашното в купа и прибавяме сухите съставки - сол, мая, ванилия.
В друга купа разбиваме яйцата със захарта. Към тях прибавяме йогурта, смесен със содата.
Смесваме сухите с течните съставки, като замесваме меко тесто. Разточваме го върху набрашнен плот, като дебелина на тестото 0.5 мм.
С чаша изрязваме кръгчета, които потапяме в маслената баня и пържим до готовност.
Готовите бухтички поставяме върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.
Малиновото кули е вече охладено и с помощта на тънък накрайник шприцоваме ароматната сладост в кухината на бухтите.
Поднасяме малиновите бухти поръсени с пудра захар.