Начин на приготвяне
В голяма купа пресявате брашното, за да се аерира (обогати с кислород). Правите кладенче в средата и добавяте яйцето, олиото, солта и оцета. В друга малка купичка разтваряте маята в малко топла вода с захарта и 1 с.л. брашно.
Оставяте на топло да шупне и след това добавяте и нея към брашното. Постепенно добавяте и останалата топла вода, но не вряла, а до 35 - 40 градуса по Целзий и замесвате средно меко тесто.
Него го покривате с кърпа или стреч фолио и оставяте да втасва на топло до удвояване на обема си. Премесвате го повторно и пак го оставяте за малко да втаса. След което го прехвърляте в намаслена тава с диаметър 32 см и го разстилате на тънко, като се стараете чрез издърпване да оформите малък ръб по краищата.
От горе намазвате с лютеницата, нарязвате краставичките на шайби и редите продуктите за гарниране по ваш вкус. Накрая поръсвате обилно с настърган кашкавал.
Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса по Целзий, на средно ниво на фурната, за 35-40 мин. Разбира се, трябва да се има предвид, че времето за печене е в зависимост от печката, която вие използвате.
Пожелавам ви незабравими мигове в кухнята и приятни емоции с вашите близки около масата!
Добър апетит!