Начин на приготвяне
Каймата се слага в купа. Магданозът се реже на ситно и се добавя към нея. Зеленият лук се измива и също се слага към каймата.
Добавят се всички останали съставки, като хлябът се напоява леко с вода. Омесва се хубаво каймата и се оставя за 5 минути да почине.
Тавичка за пай или каквато друга имате се намазва със зехтин, каймата се слага в нея и се разстила на тънък пласт, така че да се получи блат.
Пече се в загрята на 180 °C фурна за около 10-15 минути. През това време чери доматите се измиват и се режат на полумесеци.
Лукът се бели и също се реже на полумесеци. Спанакът се измива и се почиства от дръжките.
Кашкавалът се настъргва на фино ренде.
Когато блатът от кайма се запече, отгоре се подреждат, първо, листата спанак, след това чери доматите, след това лукът, а накрая се поръсва обилно с кашкавал навсякъде.
Пече още 10 минути до приятен златист загар на кашкавала.
Да ви е сладко с моята мъжка пица с телешка кайма и спанак!