Сопапиас

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5819114416
15/10/2017
"Е страхотни са, но за да се уверите в това и сами, ще трябва да си ги приготвите, от нашите не даваме "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 434
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г бяло + още за месенето
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 30 мл
  • вода - 150 мл студена
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с бакпулвера и добавете солта. Сипете олиото и с пръсти търкайте, докато се получат трохи от брашното и олиото.

Сипете водата изамесете меко тесто. Оформете го на топка и оставете да почине за около 15 мин. При готовност разточете тестото на лист с дебелина от около 5 мм.

Нарежете тестото на триъгълници с нож за пица. Загрейте олиото и изпържете триъгълниците до златисто. Извадете триъгълниците в чиния с готварска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Поднесете ги с пудра захар.

По идея на Ева Тонева

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар