Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Октомврийска яхния

Октомврийска яхния

Октомврийска яхния
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Леля Вили пак е сготвила вкусно и икономично"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр. средни
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червена ряпа - 1/2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • магданоз
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 листа
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - за брашното
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро, останалите зеленчуци се почистват и нарязват, като морковите се режат на полумесеци, чушките - на лентички , празът и лукът - на ситно, ряпата и тиквичката - на кубчета.

Загрява се олио в тенджерка и се запържват лук, праз, моркови и чушки до омекване.

Добавят се картофи, тиквички и ряпа, разбърква се и поръсваме със сол , черен пипер и оставяме да се задушат всички зеленчуци. Прибавяме доматено пюре, червен пипер.

Сипваме пилешки бульон или вода да покрие продуктите. Добавяме дафинов лист и подправките, оставяме на умерен огън да се готви.

Когато зеленчуците омекнат, разбъркваме в купа брашното с малко вода на кашичка и сипваме в яхнията, като разбъркваме с вилица. След 1-2 минути сваляме от котлона и октомврийската яхния е готова.

Сервираме яхнията в чиния, поръсваме с пресен магданоз. В компанията на домашна питка е истински разкош. Понякога простите неща са уникални! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: